Cultureel ambassadeur & persoonlijke gids

Mijn naam is Corina en woon al 21 jaar hier in Sicilie. Als vertegenwoordiger zwerf ik al jarenlang het hele eiland over, dus weet er inmiddels goed de weg. Ik hou erg veel van de natuur, hier kan ik me uitleven maar ook tot rust komen en ik vind het heerlijk om eetbare planten te verzamelen. Ooit studeerde ik maatschappelijk werk en dat komt me in allerhande situaties goed van pas, het heeft me erg flexibel gemaakt. Ik vind het heerlijk om het mensen naar hun zin te maken, daarom mijn stap om hier meer mee te gaan doen. Ik ben iemand die goed kan organiseren en superenthousiast! Inmiddels ook mijn officiele gidsenbrevet in the pocket. Graag heet ik u welkom in mijn paradijs!

Ik kan voor uw vakantie unieke dingen verzorgen en organiseren:

 • verblijf in karakteristieke accomodaties, veelal met uitzicht op zee en/of Etna! (beschrijving elders op deze site onder accomodaties)
 • uitstapjes op maat naar magische plekken (o.a. Etna, Vendicari, Pantalica)
 • persoonlijke begeleiding van uw vakantie,
 • het maken van een programma van dag tot dag,
 • zeevissen met traditionele methode,
 • eten bij een siciliaanse vissersfamilie,
 • workshop spontane groenten verzamelen en bereiden,
 • olijven plukken en het proces volgen naar de extra vergine olio d’oliva (seizoen)
 • druiven plukken en het proces volgen naar (h)eerlijke wijn (seizoen)
 • sinasappelen of citroenen plukken, bezoek aan verwerkend bedrijf (seizoen)
 • eigenlijk is er van alles mogelijk, geheel naar uw persoonlijke wensen!

Het is niet makkelijk alles wat ik voor u zou willen doen om uw vakantie in Sicilie onvergetelijk te maken in een paar zinnen te vangen! Ik zou u dus willen aanraden om kontakt met mij op te nemen als u een vakantie in Sicilie overweegt dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken! Cari saluti! Veel groeten van Corina.

12 Responses to Cultureel ambassadeur & persoonlijke gids

 1. Patrick en Silvana says:

  Na onze aankomst met het cruise schip, kregen we een warm welkom en een mooie strakke rondleiding over dit mooie eiland. Niet alleen de omgeving, maar zeker ook de persoonlijke verhalen hebben deze dag onvergetelijk gemaakt.
  Geen minuut onbenut, en bijna alles gezien en geproeft wat er allemaal groeit.
  Daarom is Corina een echte aanrader!

  Dankjewel Corina, dankzij jou een nog mooier Sicilie!

 2. Elke en Tom Winters says:

  We zijn in juni een dag met Corina op stap geweest. Het was een geweldige ervaring!!!!!!!
  Eerst hebben we de Etna bezocht: magnifiek uitzicht, fijne wandeling en heel goede uitleg van Corina.
  Lunch in een locale trattoria was heel lekker, fantastische mensen en geweldige sfeer.
  Namiddag de alcantarakloof bezocht: mooie wandeling, weeral goede uitleg van Corina.
  Corina is een super gezellige vrouw die haar werk graag en heel goed doet. Het was een zeer leuke dag die ik iedereen aanraad om met haar te beleven. Echt de moeite waard!!!
  Bedankt Corina voor de leuke dag.
  Vele groetjes Elke en Tom xxx

 3. Anita says:

  Vrijdag 7augustus hebben we een geweldige dag doorgebracht met Corina. Eerst een prachtige wandeling bij de kraters van de Etna, waar Corina ons vanalles liet zien, wat je anders zelf echt niet weet of ziet. Onze kinderen van 9 en 7 liepen vol enthousiasme mee en kregen leuke zoek opdrachten van Corina. Geen gezeur, maar lekker lopen. Hierna hebben we een heerlijke lunch gehad bij een typisch Siciliaanse trattoria. Met o.a. zelfgemaakte pasta, echt smullen. Ondanks dat we bomvol gegeten waren, hebben we nog een grotje bezocht ( stoer met helm) en ook nog een avontuurlijke wandeling door de Alcantara kloof gemaakt. Weer een totaal niet toeristisch deel van deze rivier, waar we echt alleen in de natuur zijn. Ondertussen snoepen we van bramen, wilde asperges etc, Corina wist het allemaal te vinden. Via een olijfboomgaard weer terug en toen door Corina weer teruggereden naar het beginpunt van de dag. Ondertussen vertelde ze nog vanalles over de dorpjes in de buurt. We hebben genoten van deze dag!! Corina, bedankt!

 4. Hermine says:

  Samen met mijn zoon van 10 jaar hebben wij op 4 augustus een informatieve én gezellige middagexcursie naar de zijkraters van de Etna en een grot gemaakt met Corina. We hebben beiden veel geleerd over de natuur en historie van deze omgeving. Complimenten hoe Corina met kinderen omgaat en weet te boeien met haar verhalen.
  Kortom een zeer hartelijke en kundige gids met een persoonlijke benadering die absoluut aan te raden is!

  Corina, bedankt voor de leuke middag en good luck!
  Hermine en Boris

 5. Marianne van Rees says:

  Via een beetje google-en op de site van Corina terecht gekomen, daar we een vakantie in Sicilië hadden geboekt en graag met gids de Etna wilden bezoeken. Vanuit mijn luie stoel al voor de vakantie een excursiedag met Corina geregeld. Alles kon en met alles hield ze rekening, daar houd ik van! Twee weken later was het zover. Om 09.00 uur werden we opgehaald door Corina. Heerlijk om door haar via een mooie route, met veel uitleg, naar de vulkaan te rijden. Onze kinderen (9 jaar en 11 jaar) kunnen wel eens mopperen (te warm, te ver, te hoog, moe, enz enz), maar Corina was fantastisch met de kids. Ze wist precies de juiste dingen te doen en zeggen om ze te enthousiasmeren! We hebben een schitterende wandeling gehad op de Etna en ontzettend veel geleerd. Na de Etna zijn we heerlijk wezen lunchen (lekkerste pasta ever!) en daarna konden we geen boe of bah meer zeggen. Al met al een super dag!

 6. Familie Hulst, Dalfsen says:

  Op vrijdag 26 juni 2015 hebben we met ons gezin (2 dochters van 15 en 17) een bijzonder mooie dagexcursie gehad. De Nederlandse uitleg zorgt ervoor dat ook de kinderen alles direct duidelijk is. We hebben een duizenden jaar oude kastanjeboom gezien, op de Etna gewandeld met veel uitleg, een typisch Siciliaanse lunch genoten (dat zou je iedere dag wel willen eten) en een bezoek aan de Alcantara met bijbehorende wandeling door allerlei vruchtengaarden.
  kortom: ga je naar Sicilië, boek dan een dag met Corina. Door haar wordt alles in 1 dag veel duidelijk.

  Corina bedankt. Ook van het etentje met je man en zoon bij een Siciliaans Pizzarestaurant ( met hele avond uitzicht op de Etna) hebben wij erg genoten.

 7. Peter Pottjewijd says:

  Op 23 mei zijn wij met Corina op excursie geweest. Vanwege rugklachten is het belangrijk dat tempo en afstand van wandelen worden afgestemd op de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Corina heeft dat prima gedaan. We kwamen met de trein uit Catania op Giarre Riposto aan (goed te doen, vanuit nederland online te bestellen). Daar stond ze ons al op te wachten. Doordat tempo en afstand goed op de mogelijkheden waren afgestemd, hebben we juist heel veel gezien en kunnen doen. Ook de lunch was voortreffelijk. Corina wist veel te vertellen en de tijd vloog om. Uiteindelijk nog net tijd voor een lekker ijsje voordat trein weer vertrok richting Catania.
  Corina, nogmaals heel erg bedankt voor de gezellige en mooie dag.

  Harriet en Peter Pottjewijd

 8. Katia en Stefan says:

  We hebben een fantastische dag beleefd rond de Etna en de Alcantararivier, dankzij Corina, die met veel passie en recht vanuit het hart ons de streek heeft laten verkennen. Dank zij haar kennis van fauna en flora hebben we ook heel veel bijgeleerd, alle vragen in het algemeen over Sicilië werden ook beantwoord, een supervriendelijke en grappige madam, kortom, een MUST om haar te boeken, je krijgt zeker waar voor je geld al was het maar voor de lekkere zelfgemaakte drankjes en cake 😉
  Dank u Corina voor de superfijne dag!!

 9. Lieneke says:

  In de meivakantie zijn we met Corina een hele dag op stap geweest. We hebben ervan genoten, het was de leukste dag van de vakantie, mede dankzij het prachtige weer. In de ochtend hebben we een wandeling langs de lagere kraters van de Etna gemaakt, waarbij Corina veel wist te vertellen over de gesteenten en begroeiing; we hebben heerlijk gegeten in een typisch Siciliaans restaurant en daarna weer een prachtige wandeling in een natuurpark in de omgeving. Het waren speciale plekken die je niet leert kennen uit de reisgidsen en die absoluut niet toeristisch waren. Naast haar uitgebreide kennis van de natuur en cultuur, waar ze heel mooi over kan vertellen, is Corina ook een hele leuke en gezellige gids, waardoor de dag veel te snel voorbij was. Lieneke, Sieb en Okke

 10. Gerrie says:

  Een fantastische dag mogen beleven met jou, Corina. Wandelen op de Etna, een ware belevenis. Je weet veel te vertellen over de vulkaan en haar omgeving. Je laat bijzondere plekjes zien (en beleven) waar je als toerist niet zomaar komt, daarbij weet je veel over de natuur te vertellen en het leven op SicilIië. Zo heb ik door kraters gelopen en een lava-grot bekeken, de prachtige natuur en sneeuw op de Etna mogen zien, heerlijk Siciliaans gegeten in een trattoria (waarin ook de locals eten/komen) en bijzondere plekken gezien (en ervaren) bij de Alcantara-rivier en haar omgeving. Al met al een onvergetelijke dag dat mijn reis compleet maakte, in mijn eerste kennismaking van/op Sicilië, mede door de warme persoonlijkheid en expertise van jou. Nogmaals mijn persoonlijke dank!

  Arrivederci. GERRIE.

 11. Ralph Susanne en Thijmen says:

  We hebben genoten van de Etna, rivier en heerlijk eten. Het was werkelijk een topdag!
  Ook onze zoon vond het geweldig. Jouw uitleg en enthousiasme was top. Groeten voor je man, zoon en familie en tot ziens! Ralph Susanne en Thijmen

 12. Christien van Beurden says:

  Wat hebben we genoten van de trip op Sicilie, Corina.
  En wat was alles fijn op ons toegespitst!
  Het is beslist de beste dag geweest van onze cruiseweek!
  We wensen jou en je gezin alle goeds en veel succes bij jullie interessante werk.
  Nogmaals heel veel dank!
  groet ook je man en broer hartelijk van ons,en misschien tot ziens!
  familie van Beurden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *