Gastenboek

Wij zouden het fijn vinden als u ons op deze pagina iets over uw ervaringen met ons en met Sicilie zou willen vertellen. De reakties hieronder zijn van mensen die mij een e-mail gestuurd hebben, voor meer en recentere reakties graag even naar beneden scrollen !

Hallo Corina,
We zijn weer in Den Haag met matig weer (wel lekker in mijn eigen bed). Ik wou je nog heel hartelijk bedanken voor de geweldige dagen met jou en de mooie verhalen en legendes. Dat heeft een heel extra tintje gegeven en ik heb, geloof ik, alle legendes alweer doorverteld.
Heb Joris verteld, dat hij je nu eens moest ontmoeten. Hij was overigens boos over de hotelperikelen en vond dat ik hem gelijk had moeten bellen, zodat hij de baas hierover kon benaderen. Maar ja, dat is achteraf en we hebben het toch heerlijk gehad.
Zodra ik zelf weer eens een leuke legende over iets hoor, zal ik je zeker hierover mailen.
Nogmaals hartelijk dank en tot schrijvens. Grote knuffel van Pimm

Dirk & Liliane op 2017/05/07

Dag Corina, terug in Belgenland. Onze week in Sicilië is goed mee gevallen. De dag uitstap met u was heel goed mee gevallen, boven onze verwachting zelf. Groeten Dirk en Liliane

Paul & Wendy op 2016/11/17
Hoi Corina, We hebben een geweldige mooie dag beleefd samen met jou. De excursie op de Etna was top, nooit gedacht dat Wendy met haar hoogtevrees zo ver mee zou gaan. Jouw persoonlijke begeleiding en ‘je rugzak ;-)’ hebben haar omhoog geholpen. We hebben heerlijk geluncht bij de trattoria en gegeten bij de vissersfamilie waar we ook hebben overnacht. Een bijzondere ervaring. De mandarijnen en kaki’s uit de boomgaard smaakten naar meer en het uitzicht over de visgraatwaterval en de gang er naar toe was prachtig. Hartelijke groeten en dank ook aan Leon, Pippo, Nerina en Saro. Ciao, Paul en Wendy

Na onze aankomst met het cruise schip, kregen we een warm welkom en een mooie strakke rondleiding over dit mooie eiland. Niet alleen de omgeving, maar zeker ook de persoonlijke verhalen hebben deze dag onvergetelijk gemaakt.
Geen minuut onbenut, en bijna alles gezien en geproeft wat er allemaal groeit.
Daarom is Corina een echte aanrader!

Dankjewel Corina, dankzij jou een nog mooier Sicilie!

We zijn in juni een dag met Corina op stap geweest. Het was een geweldige ervaring!!!!!!!
Eerst hebben we de Etna bezocht: magnifiek uitzicht, fijne wandeling en heel goede uitleg van Corina.
Lunch in een locale trattoria was heel lekker, fantastische mensen en geweldige sfeer.
Namiddag de alcantarakloof bezocht: mooie wandeling, weeral goede uitleg van Corina.
Corina is een super gezellige vrouw die haar werk graag en heel goed doet. Het was een zeer leuke dag die ik iedereen aanraad om met haar te beleven. Echt de moeite waard!!!
Bedankt Corina voor de leuke dag.
Vele groetjes Elke en Tom xxx

Op 8 juni 2016 ontving ik deze lieve recensie:

Via Internet hebben wij gezocht naar een voor ons nieuwe vakantiebestemming. Wij gebruikten de kernwaarden: natuur, cultuur, alternatief, zon en eiland, en zijn zo op Corina’s site, vakantieinsicilie.info tercht gekomen.Prettig te ervaren dat Corina als reisorganisator en gids, luistert naar wat je aangeeft of vraagt en zij vanuit haar kant dan met voorstellen en ideeen komt. Het is meteen de basis voor een goede verstandhouding die ons heeft gevoerd naar bijzondere plekken en mensen op Sicilie. Door haar manier van gidsen en organiseren kom je echt, zoals zij het zelf aangeeft op haar website, van binnen uit in contact met het land en de mensen. Soms voelde dat, ondermeer omdat wij de taal niet spreken en de enorme gastvrijheid van de mensen daar, wat ongemakkelijk. Daar hebben we ons overheen gezet, laten welgevallen en hebben verder ‘met handen voeten werk’ deelgenomen. Vakantie zeer geslaagd, dank aan allen die wij hebben ontmoet. Extra dank aan Corina. Voor de volgende keer een cursus Italiaans!

Martien van Ham en Margant Gijsen.

Vrijdag 7augustus hebben we een geweldige dag doorgebracht met Corina. Eerst een prachtige wandeling bij de kraters van de Etna, waar Corina ons van alles liet zien, wat je anders zelf echt niet weet of ziet. Onze kinderen van 9 en 7 liepen vol enthousiasme mee en kregen leuke zoek opdrachten van Corina. Geen gezeur, maar lekker lopen. Hierna hebben we een heerlijke lunch gehad bij een typisch Siciliaanse trattoria. Met o.a. zelfgemaakte pasta, echt smullen. Ondanks dat we bomvol gegeten waren, hebben we nog een grotje bezocht ( stoer met helm) en ook nog een avontuurlijke wandeling door de Alcantara kloof gemaakt. Weer een totaal niet toeristisch deel van deze rivier, waar we echt alleen in de natuur zijn. Ondertussen snoepen we van bramen, wilde asperges etc, Corina wist het allemaal te vinden. Via een olijfboomgaard weer terug en toen door Corina weer teruggereden naar het beginpunt van de dag. Ondertussen vertelde ze nog van alles over de dorpjes in de buurt. We hebben genoten van deze dag!! Corina, bedankt!

Samen met mijn zoon van 10 jaar hebben wij op 4 augustus een informatieve én gezellige middagexcursie naar de zijkraters van de Etna en een grot gemaakt met Corina. We hebben beiden veel geleerd over de natuur en historie van deze omgeving. Complimenten hoe Corina met kinderen omgaat en weet te boeien met haar verhalen.
Kortom een zeer hartelijke en kundige gids met een persoonlijke benadering die absoluut aan te raden is!

Corina, bedankt voor de leuke middag en good luck!
Hermine en Boris

Via een beetje google-en op de site van Corina terecht gekomen, daar we een vakantie in Sicilië hadden geboekt en graag met gids de Etna wilden bezoeken. Vanuit mijn luie stoel al voor de vakantie een excursiedag met Corina geregeld. Alles kon en met alles hield ze rekening, daar houd ik van! Twee weken later was het zover. Om 09.00 uur werden we opgehaald door Corina. Heerlijk om door haar via een mooie route, met veel uitleg, naar de vulkaan te rijden. Onze kinderen (9 jaar en 11 jaar) kunnen wel eens mopperen (te warm, te ver, te hoog, moe, enz enz), maar Corina was fantastisch met de kids. Ze wist precies de juiste dingen te doen en zeggen om ze te enthousiasmeren! We hebben een schitterende wandeling gehad op de Etna en ontzettend veel geleerd. Na de Etna zijn we heerlijk wezen lunchen (lekkerste pasta ever!) en daarna konden we geen boe of bah meer zeggen. Al met al een super dag!

Op vrijdag 26 juni 2015 hebben we met ons gezin (2 dochters van 15 en 17) een bijzonder mooie dagexcursie gehad. De Nederlandse uitleg zorgt ervoor dat ook de kinderen alles direct duidelijk is. We hebben een duizenden jaar oude kastanjeboom gezien, op de Etna gewandeld met veel uitleg, een typisch Siciliaanse lunch genoten (dat zou je iedere dag wel willen eten) en een bezoek aan de Alcantara met bijbehorende wandeling door allerlei vruchtengaarden.
kortom: ga je naar Sicilië, boek dan een dag met Corina. Door haar wordt alles in 1 dag veel duidelijk.

Corina bedankt. Ook van het etentje met je man en zoon bij een Siciliaans Pizzarestaurant ( met hele avond uitzicht op de Etna) hebben wij erg genoten.

Op 23 mei zijn wij met Corina op excursie geweest. Vanwege rugklachten is het belangrijk dat tempo en afstand van wandelen worden afgestemd op de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Corina heeft dat prima gedaan. We kwamen met de trein uit Catania op Giarre Riposto aan (goed te doen, vanuit nederland online te bestellen). Daar stond ze ons al op te wachten. Doordat tempo en afstand goed op de mogelijkheden waren afgestemd, hebben we juist heel veel gezien en kunnen doen. Ook de lunch was voortreffelijk. Corina wist veel te vertellen en de tijd vloog om. Uiteindelijk nog net tijd voor een lekker ijsje voordat trein weer vertrok richting Catania.
Corina, nogmaals heel erg bedankt voor de gezellige en mooie dag.

Harriet en Peter Pottjewijd

We hebben een fantastische dag beleefd rond de Etna en de Alcantararivier, dankzij Corina, die met veel passie en recht vanuit het hart ons de streek heeft laten verkennen. Dank zij haar kennis van fauna en flora hebben we ook heel veel bijgeleerd, alle vragen in het algemeen over Sicilië werden ook beantwoord, een supervriendelijke en grappige madam, kortom, een MUST om haar te boeken, je krijgt zeker waar voor je geld al was het maar voor de lekkere zelfgemaakte drankjes en cake ;)
Dank u Corina voor de superfijne dag!!

In de meivakantie zijn we met Corina een hele dag op stap geweest. We hebben ervan genoten, het was de leukste dag van de vakantie, mede dankzij het prachtige weer. In de ochtend hebben we een wandeling langs de lagere kraters van de Etna gemaakt, waarbij Corina veel wist te vertellen over de gesteenten en begroeiing; we hebben heerlijk gegeten in een typisch Siciliaans restaurant en daarna weer een prachtige wandeling in een natuurpark in de omgeving. Het waren speciale plekken die je niet leert kennen uit de reisgidsen en die absoluut niet toeristisch waren. Naast haar uitgebreide kennis van de natuur en cultuur, waar ze heel mooi over kan vertellen, is Corina ook een hele leuke en gezellige gids, waardoor de dag veel te snel voorbij was. Lieneke, Sieb en Okke

Een fantastische dag mogen beleven met jou, Corina. Wandelen op de Etna, een ware belevenis. Je weet veel te vertellen over de vulkaan en haar omgeving. Je laat bijzondere plekjes zien (en beleven) waar je als toerist niet zomaar komt, daarbij weet je veel over de natuur te vertellen en het leven op SicilIië. Zo heb ik door kraters gelopen en een lava-grot bekeken, de prachtige natuur en sneeuw op de Etna mogen zien, heerlijk Siciliaans gegeten in een trattoria (waarin ook de locals eten/komen) en bijzondere plekken gezien (en ervaren) bij de Alcantara-rivier en haar omgeving. Al met al een onvergetelijke dag dat mijn reis compleet maakte, in mijn eerste kennismaking van/op Sicilië, mede door de warme persoonlijkheid en expertise van jou. Nogmaals mijn persoonlijke dank!

Arrivederci. GERRIE.

Via mijn deelname aan de Opsiciliecard heb ik op 10 juli 2014 een excursiedag mogen verzorgen voor de winnaars van de door Opsiciliecard uitgeschreven fotowedstrijd, Johan en Laura, klik op de link hieronder om het verhaal op hun blog over deze dag te lezen:

http://onsicilycard.com/gastenblog/2014/07/12/een-geweldige-dag-met-corina-schalkwijk-de-etna-alcantara-en-ezeltjes/

—-

Op 26/06/2014 schrijft Josephine Moons:

“Dank voor de verrassingstour en alle heerlijkheden die je me hebt laten proeven! Je enthousiasme was hartverwarmend J “

Ik kan Corina van harte aanbevelen als culturele ambassadeur en gids. Ze weet alles van Sicilië en spreekt haar talen. Heb je ’n wens of vraag, geen probleem, Corina regelt ‘t! Zoals voor mij die kapper die ik zocht 😉 Corina neemt je graag mee op stap en laat je kennismaken met al het moois wat Sicilië te bieden heeft. ’n Aanrader! “ Josephine Moons, Amsterdam, fullmoonwalk.nl

07/05/2013 at 08:57 Christien van Beurden says:

Wat hebben we genoten van de trip op Sicilie, Corina.
En wat was alles fijn op ons toegespitst!
Het is beslist de beste dag geweest van onze cruiseweek!
We wensen jou en je gezin alle goeds en veel succes bij jullie interessante werk.
Nogmaals heel veel dank!
groet ook je man en broer hartelijk van ons,en misschien tot ziens!
familie van Beurden

10/05/2013 at 10:53 Ralph Susanne en Thijmen says:

We hebben genoten van de Etna, rivier en heerlijk eten. Het was werkelijk een topdag!
Ook onze zoon vond het geweldig. Jouw uitleg en enthousiasme was top. Groeten voor je man, zoon en familie en tot ziens! Ralph Susanne en Thijmen

Naar aanleiding van een aan gasten gestuurde kerstwens kreeg ik de volgende mail (december 2013):

Lieve Corina,

Hartelijk dank voor je lieve kerst-nieuwjaarswens. Graag sluit ik me aan bij die bijzondere woorden. Ik hoop dat jullie komende jaar een liefdevol en succesvol zal zijn, daar op dat mooie Sicilie. Nog vaak denk ik terug aan onze mooie en veelzijdige trip over het eiland en eigenlijk zou ik er nog heel graag eens terug komen maar dat zit er denk ik helaas niet in.Ik hoop dat jullie bedrijf groeit en bloeit en dat het in alle opzichten goed gaat met jullie.Mocht ik ooit nog eens plannen hebben om Sicilie nog uitgebreider te bezoeken, dan neem ik heel graag weer contact met je op! Het ga jullie goed, en nogmaals dank voor de geweldige dag die we dankzij jullie doorgebracht hebben op dat mooie eiland. (en natuurlijk veel te kort!) lieve groeten van Christien van Beurden en familie.

Op 13/03/2011 om 22.49 schrijven Henk & Cora Keller van groenecampingindepolder.nl:

We hebben genoten in het prachtige appartement van de het vissersechtpaar Saro en Nerina. De lunch was heerlijk met zwaardvis die Saro ‘s nachts had gevangen, verser kan niet. ‘s Morgens ontbijt in de zon op het balkon met uitzicht op zee, geweldig doen.
Henk en Cora Keller.

40 Responses to Gastenboek

 1. Frans Lievens says:

  Hoi Corina
  Wat ben ik blij dat ik jou toevallig op het internet ben tegengekomen.
  Op zoek naar een gids voor onze reis naar Sicilië kwam ik een website tegen waarin sprake was van een Nederlandse mevrouw die reizen organiseerde.
  Ik belde deze mevrouw, jou dus, en jij vertelde mij dat je dat graag voor mij wilde doen. Je zei ook dat jouw zoon Leon natuurgids was en dat jullie de taken konden verdelen, indien gewenst. Ik was akkoord.
  En vanaf dat moment schoot jij in gang, Corina.
  Binnen de kortste keren stuurde jij mij een project van programma.
  En ik voelde direct dat het goed zat. Wij konden vlot praten met mekaar. We belden, mailden en stuurden whatsapp berichten.
  En telkens als wij een hindernis moesten nemen, zoals ons vliegtuig dat een dag eerder zou vertrekken, zocht je direct naar een oplossing.
  “Nou, dat komt helemaal goed” sprak jij.
  En of het helemaal goed kwam !! Jij regelde het allemaal : busje huren, bezoeken reserveren, restaurants uitkiezen en noem maar op. Wat een inzet !!
  Je nam alle beslommeringen weg die mij te wachten stonden als ik alles zelf, en zonder terreinkennis vanuit België, had moeten organiseren.
  Door jou hebben wij een zorgeloze reis gehad. Je voerde ons overal heen, verloren geen tijd, kwamen op schitterende plaatsen.
  Voor de uitstappen in de natuur was je jonge zoon Leon een uitstekende doublure. Een even fantastische en innemende kerel als jij.
  Elkeen van onze groep was in de wolken van jouw inzet, jouw hulpvaardigheid, jouw bezorgdheid, jouw grondige kennis van het land en je uitstekende gidsing.
  Dank voor alles !
  Frans Lievens, Liedekerke

 2. Joke en Rens says:

  Corina, nog ontzettend bedankt voor de heerlijke dag die je ons bezorgd hebt.
  Ondanks het ziek zijn van Rens heb je ons prachtige kanten van de Etna laten zien. Met bijzonder mooie vergezichten door het heldere weer.

  En bedankt voor je flexibiliteit, aandacht en zorgen voor Rens.
  We hopen zeker terug te komen. Maar dan met zn vieren en in goede gezondheid!
  Dan kan je ons nog veel meer vertellen over alles wat we onderweg zien en tegenkomen.

 3. Andre says:

  Eind april 2019 ben ik weer teruggegaan naar het prachtige Sicilië. Ditmaal heb ik mijn zoon meegenomen om hem het betoverende landschap en de vriendelijke bevolking te leren kennen. Ook nu hebben we gebruik gemaakt van de diensten van Corina. Zij kent alle speciale plekjes, spreekt de taal en zorgt altijd voor een bijzondere ervaring. We hebben 2 dagtochten gemaakt; één door de Le gole dell’Alcantara en één door de Pantalica. Beide dagen waren wederom perfect verzorgd! Ik kan niet wachten tot het volgende bezoek.
  Ciao!

 4. Petra en Daan says:

  Op vrijdag 22 juni 2018 hebben we met Corina een geweldige excursiedag naar de Etna & Alcantara beleefd. Het was een erg leuke en leerzame dag waarop we bovendien heerlijk en uitgebreid hebben gelunchd bij een lokaal restaurant dat werd gerund door een Italiaanse familie. We hebben enorm van deze dag genoten en we kijken er met veel plezier op terug. Zeker een aanrader!

 5. Jan (fam. Duijndam) says:

  Op vrijdag 23 maart 2o18 heeft Corina ons, een groep van 9 broers en zussen met partners, rondgeleid over een deel van de Etna en door Taormina. Wij logeerden vier dagen in Catánia. Kwamen op donderdag vroeg aan en vertrokken op zondag. De afspraken vooraf over het programma op vrijdag, vervoer, eten en drinken, bezichtigingen e.d. verliepen soepel en duidelijk. Daarnaast zorgde ze voor advisering over en reservering van restaurants voor de diners voor donderdag en zaterdag. We hebben alle keren prima gegeten.
  Op vrijdag zijn we, gemiddelde leeftijd dik in de zestig, een dag met haar op stap geweest. Eerst de Etna op naar de Sartoriuskrater. Er lag op die dag een laag sneeuw van een centimeter of vijf op het pad wat wij wandelden. Ze vertelde vooraf niet alleen wetenswaardigheden over de vulkaan maar gaf ook volop aanwijzingen om veilig te wandelen en terug te komen in de bus. Daarbij bleek het nodig om een van de groep ook fysiek bij te staan daar hij minder geschikt schoeisel droeg voor de wandeling en de omstandigheden. Zo werd haar begeleiding ook een pittige inspanning. Het werd een schitterende wandeling. Voor de lunch had ze een leuk restaurant besproken in Francavilla di Sicilia waarna we naar Taormina reden. Daar werd eerst het Grieks-Romeinse theater bezocht. Waarbij we met volop wetenswaardigheden werden verrijkt. Ook de wandeling door de stad met o.a. een bezoek aan Palazzo Corvaja waarin het bureau voor toerisme is gevestigd leverde weer mooie verhalen op.
  Helaas schoot de dag toen alweer aardig op zodat de terugrit naar Catánia werd aangevangen en we na opfrissen in het door haar besproken restaurant het avondeten genoten.
  Er was al bij Corina geïnformeerd wat een goede methode zou zijn om Syracuse te bezoeken. Behalve de tips die ze digitaal al had gegeven kwam ze op vrijdag met de suggestie om de bus nog een dag te huren en ons naar de gewenste plekken in Syracuse te laten brengen. Dat was niet veel duurder dan met het openbaar vervoer gaan en we konden op onze momenten reizen met 18 tegelijk. Dat deden we dus ook en het beviel prima. Op zaterdag werden we met appjes nog van tips voorzien voor de invulling van zondag, ook die bleken de moeite waard.
  Kortom Corina nogmaals dank voor de gezellige, grondige en warme begeleiding van ons bezoek aan Sicilië.

 6. Beste Corina,
  Twee maanden zijn ondertussen al verstreken en de herinnering aan een fantastische vakantie is nog heel vers. Dank je voor die prachtige dag, zowel de kinderen als wij hebben genoten van s’morgens tot s’avonds. Al die leuke plekjes die je ons toonde, de interessante info die je ons gaf, de lekkernijen die we mochten proeven, alles maakte het een perfecte en onvergetelijke dag !
  Cari saluti

 7. Theo en Carlien van Gorkom says:

  Tsja,wat nou als je zou zeggen dat het bezoek aan de Etna misschien wel het minst bijzondere was aan de dag?! Dat is natuurlijk niet zo want de Etna leert je weer het leven in perspectief te zien. De uitleg van Corina is verhelderend en je beleeft duidelijk meer. Daarna de grot in en ook hier weer uitleg op maat. Daarna een voortreffelijke lunch waarbij voor iedereen persoonlijke aandacht is. Prettig mens die Corina

 8. Familie Van Opstal says:

  Begin mei hebben we een ontzettend leuke en leerzame dag met Corina mogen beleven. Corina is een enthousiaste gids die zowel ons als onze twee kinderen (10 en 13) een onvergetelijke dag heeft weten te bezorgen. In de ochtend bezochten we de Etna. We maakten een indrukwekkende wandeling rond de kraters. Corina legt veel uit en wist ons alle 4 te boeien. Na een gezellige lunch in een echte Siciliaanse trattoria maakten we in de middag een avontuurlijke wandeling in de Alcantara kloof: prachtig! Je kunt met een gerust hart alles aan Corina overlaten: alles was goed verzorgd en het is ook nog eens heel gezellig om met haar op pad te gaan! Als wij nog eens terugkomen naar het mooie Sicilië, zullen we zeker Corina vragen om met ons een ander stuk Sicilië te ontdekken.

 9. Evert Wijtvliet says:

  Eén jaar geleden waren we te gast in Casa Oleon. We waren daar met vijf kinderen en twee volwassenen. Nog steeds kijken we met erg veel plezier terug op ons verblijf. Het huis: in één woord geweldig. Prachtig uitzicht op de Etna, een meer dan sfeervol huis en een prachtige omgeving. Corina en Pippo waren erg hartelijk en zeer behulpzaam. In het huis is een geweldige pizza-oven en ook buiten koken was geen enkel probleem. Al diverse huizen gehuurd in Italië maar dit overtreft alles. We hopen dan ook maar één ding: dat we ooit nog eens in de gelegenheid zijn om terug te keren naar het fantastische Sicilië en in het bijzonder in Casa Oleon

 10. José en Erik van Soest says:

  Op onze tweede reisdag op Sicilie heeft Corina ons kennis laten maken met een uniek stukje Italië. In de ochtend werden wij opgehaald bij onze accommodatie voor een beleving op de Etna en omgeving. Voor het eerst van ons leven gewandeld door een maanlandschap van lava, wat een prachtig gebied, en wat wist Corina ons op haar persoonlijke manier te begeleiden naar één van de vele kraters. Na de overvloedige lunch heeft zij ons de Alcantara kloof in geleid en daarna uitvoerig het mooie bergdorp Castiglione di Sicilia laten zien. Dankzij de persoonlijke benadering, de kennis van het gebied, het laten proeven van al het lekkers dat de streek voortbrengt heeft Corina ons een onvergetelijke ervaring bezorgd. Dank daarvoor!

 11. Monique en Job says:

  Tijdens onze vakantie in Sicilië hebben wij een excursie naar en bij de Etna gedaan met Corina. Het is voor ons een top dag geweest dankzij alle informatie en verhalen van Corina en natuurlijk een fantastische omgeving. Voor ons waarschijnlijk de mooiste plek op Sicilië. We hebben mooie dingen te zien gekregen en gehoord. Het eten bij de trattoria ging niet door, want gesloten, maar de lunch bij Casa Oleon was helemaal super. De combinatie van gastvrijheid, eigen- en lokale producten, en ontspanning (top die hangmat 😉 maakte het voor ons een mooie ervaring. Ook Pippo bedankt voor alle moeite en de gezelligheid!

  Liefs,

  Monique en Job

 12. Familie Kruise says:

  Als ik zo de reacties in het gastenboek lees Corina, dan kan ik deze alleen maar onderschrijven en heb ik er vrijwel niets meer aan toe te voegen.
  We hebben een geweldige dag gehad: de Etna, Alcantararivier en de lunch in de trattoria met typisch Siciliaanse gerechten. Jouw enorme kennis van de Siciliaanse historie, natuur, cultuur, maatschappij en Siciliaanse keuken gecombineerd met je enthousiasme en interesse hebben de excursie tot een onvergetelijke dag voor ons gemaakt. Het is zoals je hoopt dat een excursie zal zijn. Ook de jeugd (15, 19 en 21 jaar) heeft er erg van genoten. Een prachtige dag, om nooit te vergeten. Nogmaals heel erg bedankt!

 13. Wietse Schuitema en Wilka Bramer met hun kinderen en aanhang says:

  Corina, wat heb je ons een mooie dag bezorgd. Het weer zat niet mee, maar daardoor hebben we ons niet laten leiden. De vijf-kraterwandeling werd een twee-kraterwandeling i.v.m. onweer, maar we hebben wel een goede indruk gekregen van het gebied rondom de Etna. Daarna heerlijk gegeten in een trattoria, waar alles zelf werd gemaakt incl. pasta en limoncello. Vervolgens was het droog en hebben we een avontuurlijke wandeling door de Alcantara-kloof gemaakt. Tot slot nog een blik geworpen in de olijfperserij en een slokje geproefd.
  De manier waarop jij de dag hebt vormgegeven en ons hebt rondgeleid was fantastisch.
  Hartstikke bedankt.

 14. Bianca, Ellen, Iris en Hans says:

  Zaterdag een dagtocht met Corina gemaakt. In een woord: PERFECT.
  Een wandeling langs vijf kraters in het natuurpark rondom de Etna, een grottentochtje, lunch in een plaatselijke trattoria, een wandeling langs watervalletjes en stroomversnellingen van de Alcantara rivier en kort bezoek aan de kloof “Gole Alcantara”. De excursies waren zeer interessant en afwisselend, omdat Corina veel informatie over de omgeving, de historie en de lokale cultuur weet te verstrekken. Maar Corina leidt je ook naar mooie plekjes, die je zonder gids nauwelijks weet te vinden, attendeert je op vele details en is ook zeer geinteresseerd in haar gasten. Haar buitengewoon sympathieke en ongecompliceerde omgang maakt dat de dag een zeer aangenaam verloop heeft. Ze is niet alleen een hele fijne gids, maar ook een geweldige gastvrouw. En de 4-gangen lunch in een kleine trattoria met “locals” is eten bij “Nonna”: voortreffelijk in al z’n eenvoud. Corina, je hebt ons een heerlijke dag bezorgd, die we nog vaak met heel veel plezier zullen herinneren. Dankjewel! Groetjes van Bianca, Ellen, Iris en Hans.

 15. Patrick en Sascha uit Aruba says:

  Een excursie met Corina is echt een aanrader. Wij zijn normaal gesproken geen ‘excursiegangers’ maar ons excursie dagje met Corina was zeer de moeite waard.
  Niet met een enorme groep op pad maar een persoonlijke excursie op maat.
  Corina weet erg veel over Sicilie en weet er op een enthousiaste manier over te vertellen.
  Ons programma begon met een Etna en kraterwandeling op 1800m, daarna een overheerlijke, zeer uitgebreide lunch bij een typisch Siciliaanse Trattoria en daarna hebben we een avontuurlijk wandeling gemaakt in Gurne dell’Alcantara, langs de rivier die uitsleet in de lavabedding en tussen de citroen-, sinaasappel-, vijgen- en moerbijbomen 😉
  Enne Corina en dr man maken de beste olijfolie van Sicillie… vinden wij. Als je het van te voren aangeeft kun je het bij haar kopen. Toch Corina 🙂
  Veel plezier allemaal. Groeten uit Aruba

 16. Tino en Catrien says:

  Onze dag op stap met Corina op 10 juni jl was een geweldige (bijna) afsluiter van onze 15daagse vakantie in Sicilie. Prachtige wandelingen, heerlijk gegeten en vooral reuze gezellig door het contact met Corina. Bij een volgend bezoek aan Sicilie zullen we Corina niet overslaan!
  We hopen dat je nog veel plezier mag beleven en voldoening zult halen uit je activiteiten in het prachtige Sicilie.

 17. Danny en Katleen says:

  Hebben een ongelooflijk prachtige dag beleefd op en rond de Etna met Corina. Dank zij haar hebben we heel wat bijgeleerd over het ontstaan, de werking, etc van vulkanen. Het leven met, van en rond de Etna: Corina is er van vervuld en kan er prachtig over vertellen. We hadden dan ook nog eens het “geluk” dat we getuige konden zijn van het gerommel en gespuug van een uitbarstende vulkaan … . Nog veel succes gewenst!!!!

 18. Familie Franssen says:

  Corina,
  Dank voor de superleuke dag! De Etna kraters, grotta dei Ladroni en het survivallen bij de Alcantara waren het hoogtepunt van een heerlijk weekje Sicilië voor ons en onze jongens. Prettig informeel, persoonlijk en toch ook strak georganiseerd.
  Namens de kinderen ook dank aan Pippo voor de hagedissentruc 🙂
  Fam Franssen, Maastricht

 19. Gerrie says:

  Een fantastische dag mogen beleven met Corina. Wandelen op de Etna, een ware belevenis. Corina kan veel vertellen over de vulkaan en haar omgeving, ze laat je bijzondere plekjes zien (en beleven) waar je als toerist niet zomaar komt, daarbij weet ze veel over de natuur te vertellen en het leven op SicilIië. Zo heb ik door kraters gelopen en een lava-grot bekeken, de prachtige natuur en sneeuw op de Etna mogen zien, heerlijk Siciliaans gegeten in een trattoria (waarin ook de locals eten/komen) en natuurschone/bijzondere plekken gezien (en ervaren) bij de Alcantara-rivier en haar omgeving. Al met al een onvergetelijke dag dat mijn reis compleet maakte, in mijn eerste kennismaking op Sicilië, mede door de warme persoonlijkheid en expertise van Corina.

 20. Anneke Prins says:

  Lieve Corina,

  Wij zijn in maart 2015 een week met jou op pad geweest. Je hebt ons de oostkant van het eiland laten zien. Het was niet zo geweldig weer maar daar hebben we geen last van gehad. Je hebt ons kennis laten maken met de bevolking van Sicilië, we hebben cultuur gesnoven en we hebben de natuur van Sicilië bewonderd. Kortom we hebben een hele fijne week gehad. Misschien komen we nog eens terug. Nogmaals bedankt voor de fijne week!
  Groetjes van Anneke en Albert Jan Prins

 21. Tiny, Dirk, Tineke, Corjan, Klaas en Marianne says:

  Wat hebben wij een prachtige dag beleefd met jou, Corina!
  ‘s Morgens hebben wij een heel mooi kraterwandeling gemaakt op de Etna, daarna een lunch in een typisch Siciliaanse trattoria. In de middag een prachtige, ook spannende ‘wandeling’ in de kloof van de Alcantara rivier.
  Achter in de kofferbak van de auto allerhande koek-en-zopie uit eigen keuken van Corina.
  O ja, wij zijn nog een grot in geweest! Met bouwvakkershelm op!
  Wij raden het iedereen aan om op deze mooie, aangename, gezellige manier Sicilie te verkennen onder jouw deskundige, inspirerende leiding. We willen je ook nog bedanken voor het op snelle wijze oplossen van ons ‘hotel’probleem. Ons door jou geregelde verblijf bij Donna Carmela was geweldig en voor herhaling vatbaar.
  Hartelijke groet van ons zessen uit de kop van Noord Holland.

 22. Marianne Steenstra & Jordi Dekker says:

  Via Laura van de OpSicilie kaart, kwamen wij in contact met Corina. Corina heeft ons een prachtige dag bezorgd op het mooie Sicilië. Wij zijn de dag gestart met een wandeling over de kraters van de Etna. Daarna hebben we een heerlijke uitgebreide lunch gehad in een lokaal restaurantje met allemaal locals, erg leuk! In de middag nog een mooie wandeling gemaakt langs de rivier met smeltwater van de Etna. Corina kan van alles vertellen over de natuur en past de dag aan naar jouw wensen, heel prettig. Nogmaals bedankt Corina voor de mooie dag!

 23. Geeske says:

  Corina, we hebben genoten gister van je rondleiding langs de vele kraters van de Etna, door de grot en langs de rivier. Al die plekjes hadden we zonder jou niet weten te vinden. Dank voor je toelichting, verhalen en gezellige aanwezigheid.

 24. Beste Corina (Pippo en Leon), het was een bijzondere ontmoeting daar in dat prachtige Sicilië waar jij je hart aan verpand hebt. Die liefde voor Sicilië is ook overgeslagen op ons. We hebben genoten van jouw als persoon en natuurlijk van dat schoons wat je geregeld had. Wat we gevraagd hadden hebben we meer dan verwacht gekregen. We wilden een culinaire reis. Markten beleven zoals die bijzondere vismarkt van Catania, de kust verkennen met een bootje met lokale vissers, Siciliaanse delicatessen proberen zoals: granita, cannoli, pesche spada. ricci en natuurlijk de wijnen van de Etna proeven. Het mooiste was de afwisseling waar je voor gezorgd had tussen toprestaurants, lokale trattoria’s en eten bij Sicilianen thuis. Een fantastische ervaring die ik iedere culinaire ontdekkingsreiziger kan aan bevelen. Corina brengt je naar de beste plekjes. We houden contact en zullen zeer zeker in de nabije toekomst weer gebruik maken van je diensten.

  Groet Jeanne & Han

 25. jaap en christel de ruijter says:

  Wij, Jaap en Christel de Ruijter hebben een onvergetelijke dag gehad samen met Corina: tocht naar de Etna, tocht door de Alcantarakloof, mooie rondrit in de omgeving en niet te vergeten de goede inwendige verzorging met als afsluiting een heerlijk Siciliaans ijsje!
  Dank je wel Corina, ook voor alle info die je ons hebt gegeven over jouw Sicilie!

 26. Annie en Jan van Steenderen says:

  Op 19 juli 2014 hebben we een schitterende wandeling gemaakt met jou Corina en je nicht en haar man. Een wandeling op de Etna waarbij je vol enthousiasme vertelde over de natuur en het leven in Sicilië. Je hebt ons ook de omgeving van de Etna laten zien en ons goed geadviseerd wat we zeker nog moesten gaan bekijken in Sicilië.
  We hebben dan ook een geweldige vakantie gehad in het mooie Sicilië.
  Een aanrader voor mensen die van natuur en cultuur houden.

 27. Familie Johansen says:

  We zijn eind juli met Corina een dag op stap geweest.
  Van tevoren gaf ze aan wat ze voor ons die dag zou kunnen betekenen.
  Aangezien we met een kind met een beperking op vakantie zouden gaan, waren een aantal aanpassingen wenselijk. Dat bleek geen probleem voor Corina; ze dacht mee, stuurde bij en ontwikkelde zo een excursie op maat!
  Het werd een heerlijke, betekenisvolle dag. Als we er aan denken, genieten we weer!
  Onze kinderen ook zo zien genieten van al het moois wat er te zien, ruiken en proeven was deed ons veel plezier.
  We zijn die dag samen met Corina, haar man en zoon (wat een gouden greep bleek) de Etna beklommen. Enig ook hoe haar zoon, in het Nederlands, vanalles wist uit te leggen over lavastenen en lavastromen. We hebben gepicknickt in het bos op de Etna (alles biologisch, zelf gemaakt; heerlijk!), hebben gerust in haar huis in de Alcantara vallei en daarna nog een tocht met ezels door de vallei, gewandeld op een waterval, genoten van een ijsje. En als kers op de taart ‘s avonds in het donker vanuit Giarre stromende lava en een lavafontein op de Etna gezien!
  Ik zou nog wel uren kunnen blijven tikken over al onze belevenissen van die dag, maar ik denk dat je, als je naar Sicilie komt, gewoon zelf moet gaan uitproberen wat Corina voor je kan betekenen!
  Wij zouden het in ieder geval graag nog eens doen…

 28. Jan AMEEL says:

  In juli 2014 maakten we met het gezin een rondreis door Sicilië en voor een uitstap naar de Etna deden we een beroep op Corina.
  Omdat onze drie kinderen meereisden, bracht Corina haar zoon mee en dat was een schitterend idee! Het klikte tussen ons vanaf de eerste minuut. Ze vertelde ronduit over de Etna maar wist ons eveneens te boeien met verhalen over het leven op Sicilië, de natuur, de gastronomie, … ‘s Middags aten we in een typisch Siciliaans restaurant in Francavilla en in de namiddag leidden ze ons door de Alcantara-kloof langs een niet-toeristisch pad waarbij haar zoon Leon ons perfect over en langs de rotsen loodste!
  ‘s Avonds bracht Corina haar Siciliaanse man mee om in een restaurant de dag af te sluiten! Een mooi afscheid van een mooie dag!

 29. Laura en Johan says:

  Wij zijn deze zomer 9 dagen op het prachtige eiland, Sicilië geweest. En als we nu op deze tijd terugkijken was de allerleukste, meest leerzame en super gezellige dag, de dag met Corina. ‘S ochtends werden we door Corina opgehaald bij ons hotel en zijn we naar de Etna gereden. Onderweg liet ze ons allerlei mooie plekjes zien en ze wist er erg veel over te vertellen! Ook over de Etna kon Corina alle vragen beantwoorden. ‘S middags hebben we typisch Siciliaans geluncht en daarna zijn we naar de rivier de Al Cantara gegaan voor een avontuurlijke wandeling door de prachtige natuur van Sicilië.

  Het is leuk om te zien hoe Corina vol passie vertelt over Sicilië, de Al Cantare, de Etna en alles wat ze er over weet! Met Corina kan je echt lachen! Het was super gezellig om een dag met haar door te brengen! Ook wist Corina nog leuke tips te geven voor de rest van de vakantie!

  De dag was tot in de puntjes verzorgd en het ontbrak ons aan niks, overal had Corina aan gedacht!

  Wij willen iedereen, die meer over het eiland Sicilie wilt weten en een leuke excursiedag wil, aanraden om een dag met Corina op stap te gaan! Een onvergetelijke dag kunnen we je garanderen!

 30. Martin & Ada says:

  We hebben een last minute naar Sicilië geboekt en kregen al snel de gouden tip om Corina te benaderen voor een onvergetelijke trip.
  Gelukkig was Corina nog beschikbaar. We zijn woensdag 27 juni door haar meegenomen naar de mooiste plekjes van de Etna. Corina heeft met groot enthousiasme en warmte verteld over de bijzonderheden die in Sicilië te vinden zijn.
  Het was fantastisch om in een typisch Siciliaans familierestaurantje te eten, te wandelen over de 100 jaar oude lava en kennis op te doen van de planten en bomen in de omgeving. Alles was perfect voorbereid en we zijn ontzettend goed verzorgd. Niets was teveel. Heerlijke versnaperingen, frisse sapjes en zelfs de oogdruppels zijn nog te pas gekomen! Later op de dag een avontuurlijke wandeling gemaakt en ter afsluiting het lekkerste ijs van Sicilië gegeten.
  Het was een top dag! Corina, hartelijk bedankt en bij deze zullen we je bij iedereen aanbevelen die richting Sicilië vertrekt.

 31. Jan Willem en Laura says:

  Tijdens onze vakantie hebben we contact opgenomen met Corina met de vraag of ze nog tijd had om een dag met ons mee te gaan als gids. Gelukkig had Corina nog een dag vrij!

  We hebben een geweldige dat gehad je hebt door Corina echt het gevoel dat je Sicilië beleeft zoals de “locals” dat doen. Echt een geweldige ervaring en veel kennis opgedaan van de gewoonten en tradities die Sicilië kent.

  Ik zou hier nog wel hele pagina’s vol kunnen schrijven over deze geweldige dag maar ik zou zeggen beleef het gewoon door met Corina op pad te gaan!!!

 32. Familie Verbiesen says:

  Op 5 mei 2014 werden wij door Corina opgehaald in de haven van ons cruiseschip.
  Die dag lagen we aangemeerd in Messina en we zouden een hele dag op pad gaan met Corina. We troffen het niet helemaal met het weer, want toen we aankwamen bij de Etna regende het. Corina had overal goed voor gezorgd, warme vesten (het was er 7 gr. Celcius), regenjassen en lekker zelfgemaakte cake en vers geperst sinaasappelsap. De regen had ook z’n charme, want even later scheen de zon weer en trok de regen met nevelslierten weg (mooi gezicht). Prachtig gewandeld bij de Etna, onze dochters (13 en 15 jaar) vonden de steile hellingen leuk en het oprapen van alle kleuren lava. Vervolgens heerlijk geluncht en naar de Alcantara rivier gereden. We hadden speciaal Teva’s meegenomen voor de waterwandeling maar de regen gooide roet in het eten. We hebben de mooie rotspartijen wel gezien, maar geen wandeling gemaakt. Al met al was het een prachtige dag en waren wij weer op tijd terug bij ons cruiseschip, wat ons weer verder bracht in de Adriatische zee.
  Wij vonden het geweldig ! (noot van Corina: een van de gezinsleden had speciale wensen ivm gezondheidsproblemen – dit hoeft geen probleem te zijn, ik pas alles, waar mogelijk, aan!)

 33. Familie Klaasman says:

  Wij zijn 6 mei 2014 een dag op stap geweest met Corina. Een onbezorgde dag. Alles was geregeld. Vervoer, lunch, versnaperingen en goede informatie onderweg! We werden opgehaald bij onze B&B en via de toeristische route door allerlei mooie plaatsjes kwamen we bij het beginpunt van onze Etna wandeling. Een indrukwekkende, prachtige wandeling. De kinderen (10 en 12 jaar) waren ook enthousiast! Na de typisch italiaanse lunch zijn we ‘s middags naar de Alcantara kloof gegaan waar we het koude water van de rivier trotseerde, deze overstaken en via de rotsblokken ook weer een mooie wandeling gemaakt hebben. De dag afgesloten in Giarre met een heerlijk ijsje! Een dag om niet te vergeten. Een aanrader voor iedereen!

 34. Sef en Lia says:

  Hallo,

  In september zijn wij met Corina een dag op pad geweest naar de vulkaan de Etna. Door de wandeling die Corina voor ons heeft uitgezet hebben wij zeer afwisselende indrukken gekregen van de Etna. Wat een prachtige tocht was dat!!!
  Ook op Casa Oleon hebben wij genoten van een lekkere lunch. Een rondleiding op Casa Oleon en het boeiende verhaal erbij was voor ons een fijne ervaring
  ‘s Middags hebben wij genoten van de geweldige Gole Alcantara, dit met boeidende vertellingen van Corina.
  Het was een dag om niet te vergeten.
  Wij zullen zeker nog een keer terug komen naar Sicilie en dan zullen wij Corina weer in de arm nemen om een mooie trip voor ons te organiseren.
  Corina nog bedankt.

 35. Henk en Rietje Schalkwijk says:

  Hallo
  Hier even een berichtje over Huize Emilia
  Wij hebben het er erg fijn gehad !!!Mooie locatie.Prachtig uitzicht.Ja Sicilie is een erg mooi eiland.Veel cultuur en natuur.En een heel mooi appartement.Van alle gemakken voorzien.
  Om nog eens naar terug te gaan!!!Want er is genoeg te zien op het eiland.
  Dus wie weet komen we nog eens retour.
  Henk en Riet Schalkwijk

 36. Frank Blom & Diana Krabbendam says:

  Onze eerste ervaring met Sicilië staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Wat een prachtig eiland is dat! En hoe divers! Met een oppervlakte ongeveer gelijk aan dat van België is het een enorm gebied dat alles biedt wat je maar van een ‘vakantieland’ mag verwachten. Natuur, cultuur, een rijke geschiedenis en heel veel lekker eten en drinken.
  Gastvrouw en gids Corina nam ons mee op stap langs de lavastromen van de Etna, het adembenemende kloostercomplex Monreale en de hoofdstad Palermo. Wat een heerlijke drukte en wat een prachtige stad.
  Dank je wel Sicilië en dank je wel Corina! We hebben ervan genoten!

 37. Jack, Caroline en Dion uit Houten says:

  Sicilie is een prachtig eiland.
  Wij zijn er diverse malen geweest, en hebben ons prima vermaakt in Casa Oleon.
  Deze lokatie is zeker ook geschikt om met meerdere personen te verblijven, wij zijn een keer met 6 personen en een keer met 5 personen geweest.
  Deze lokatie is een echte aanrader, een mooie omgeving met schitterend uitzicht op de Etna. Wij mochten op een van onze reizen, ‘s avonds, de spectaculaire uitbarsting bewonderen, alsof je op “de eerste rij” zit, maar dan toch op een mooie veilige afstand.
  Tevens zijn wij ook bij de eigenaresse van Casa Marotta geweest voor “een bordje pasta!” waar nu nog over nagepraat wordt ! wat kan Nerina koken zeg, echt met passie.Wij komen zeker terug en zullen dan graag weer een van de accomodaties van deze site bezoeken.
  Tevens zijn de uitstapjes met Corina, en haar familie de moeite waard, je komt op plekken waar je als “gewone toerist” niet zou komen of aan voorbij zou gaan…..

 38. Herman says:

  Sicilia is fantastisch, ik heb het hele eiland diverse malen doorkruist in de auto en op de fiets en het is een absolute aanrader, van de Etna tot Trapani, van Palermo tot Noto, van Corleone tot Caltagirone, geweldig interessant en vol historie en heel erg vriendelijke mensen en heel erg lekker eten. Kan niet wachten om opnieuw te bezoeken. En, Corina, succes met je leuke website, tot een volgende keer en groeten aan je man en zoon, Herman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *