Gastenboek

Wij zouden het fijn vinden als u ons op deze pagina iets over uw ervaringen met ons en met Sicilie zou willen vertellen. De reakties hieronder zijn van mensen die mij een e-mail gestuurd hebben, voor meer en recentere reakties graag even naar beneden scrollen !

Augustus ’22

Fam Hendrickx

We zijn op 23-08-2022 met Leon op pad geweest. We bezochten een lavagrot, maakten een kraterwandeling en hadden een heerlijke Siciliaanse lunch.
Leon wist ons te boeien en vermaken met zijn verhalen. Onze dochter, die jarig was, werd verlegen van de extra aandacht die hiervoor was. Jammergenoeg werkte het weer niet helemaal mee waardoor we niet de volledige excursie konden doen in de middag.

Tijdens ons contact met Corina voor het plannen van de trip hebben we Corina mogen leren kennen als een betrokken en warme persoon die meedenkt om je beleving en ervaring op Sicilië geweldig te maken.

September’22

Nardy Schierboom

Prachtige excursie gehad met Leon.

Wist echt veel en is een innemende persoonlijkheid.

Tien met een griffel.

Henk, Anja, Hans en Nardy.

Hallo Corina,
We zijn weer in Den Haag met matig weer (wel lekker in mijn eigen bed). Ik wou je nog heel hartelijk bedanken voor de geweldige dagen met jou en de mooie verhalen en legendes. Dat heeft een heel extra tintje gegeven en ik heb, geloof ik, alle legendes alweer doorverteld.
Heb Joris verteld, dat hij je nu eens moest ontmoeten. Hij was overigens boos over de hotelperikelen en vond dat ik hem gelijk had moeten bellen, zodat hij de baas hierover kon benaderen. Maar ja, dat is achteraf en we hebben het toch heerlijk gehad.
Zodra ik zelf weer eens een leuke legende over iets hoor, zal ik je zeker hierover mailen.
Nogmaals hartelijk dank en tot schrijvens. Grote knuffel van Pimm

Dirk & Liliane op 2017/05/07

Dag Corina, terug in Belgenland. Onze week in Sicilië is goed mee gevallen. De dag uitstap met u was heel goed mee gevallen, boven onze verwachting zelf. Groeten Dirk en Liliane

Paul & Wendy op 2016/11/17
Hoi Corina, We hebben een geweldige mooie dag beleefd samen met jou. De excursie op de Etna was top, nooit gedacht dat Wendy met haar hoogtevrees zo ver mee zou gaan. Jouw persoonlijke begeleiding en ‘je rugzak ;-)’ hebben haar omhoog geholpen. We hebben heerlijk geluncht bij de trattoria en gegeten bij de vissersfamilie waar we ook hebben overnacht. Een bijzondere ervaring. De mandarijnen en kaki’s uit de boomgaard smaakten naar meer en het uitzicht over de visgraatwaterval en de gang er naar toe was prachtig. Hartelijke groeten en dank ook aan Leon, Pippo, Nerina en Saro. Ciao, Paul en Wendy

Na onze aankomst met het cruise schip, kregen we een warm welkom en een mooie strakke rondleiding over dit mooie eiland. Niet alleen de omgeving, maar zeker ook de persoonlijke verhalen hebben deze dag onvergetelijk gemaakt.
Geen minuut onbenut, en bijna alles gezien en geproeft wat er allemaal groeit.
Daarom is Corina een echte aanrader!

Dankjewel Corina, dankzij jou een nog mooier Sicilie!

We zijn in juni een dag met Corina op stap geweest. Het was een geweldige ervaring!!!!!!!
Eerst hebben we de Etna bezocht: magnifiek uitzicht, fijne wandeling en heel goede uitleg van Corina.
Lunch in een locale trattoria was heel lekker, fantastische mensen en geweldige sfeer.
Namiddag de alcantarakloof bezocht: mooie wandeling, weeral goede uitleg van Corina.
Corina is een super gezellige vrouw die haar werk graag en heel goed doet. Het was een zeer leuke dag die ik iedereen aanraad om met haar te beleven. Echt de moeite waard!!!
Bedankt Corina voor de leuke dag.
Vele groetjes Elke en Tom xxx

Op 8 juni 2016 ontving ik deze lieve recensie:

Via Internet hebben wij gezocht naar een voor ons nieuwe vakantiebestemming. Wij gebruikten de kernwaarden: natuur, cultuur, alternatief, zon en eiland, en zijn zo op Corina’s site, vakantieinsicilie.info tercht gekomen.Prettig te ervaren dat Corina als reisorganisator en gids, luistert naar wat je aangeeft of vraagt en zij vanuit haar kant dan met voorstellen en ideeen komt. Het is meteen de basis voor een goede verstandhouding die ons heeft gevoerd naar bijzondere plekken en mensen op Sicilie. Door haar manier van gidsen en organiseren kom je echt, zoals zij het zelf aangeeft op haar website, van binnen uit in contact met het land en de mensen. Soms voelde dat, ondermeer omdat wij de taal niet spreken en de enorme gastvrijheid van de mensen daar, wat ongemakkelijk. Daar hebben we ons overheen gezet, laten welgevallen en hebben verder ‘met handen voeten werk’ deelgenomen. Vakantie zeer geslaagd, dank aan allen die wij hebben ontmoet. Extra dank aan Corina. Voor de volgende keer een cursus Italiaans!

Martien van Ham en Margant Gijsen.

Vrijdag 7augustus hebben we een geweldige dag doorgebracht met Corina. Eerst een prachtige wandeling bij de kraters van de Etna, waar Corina ons van alles liet zien, wat je anders zelf echt niet weet of ziet. Onze kinderen van 9 en 7 liepen vol enthousiasme mee en kregen leuke zoek opdrachten van Corina. Geen gezeur, maar lekker lopen. Hierna hebben we een heerlijke lunch gehad bij een typisch Siciliaanse trattoria. Met o.a. zelfgemaakte pasta, echt smullen. Ondanks dat we bomvol gegeten waren, hebben we nog een grotje bezocht ( stoer met helm) en ook nog een avontuurlijke wandeling door de Alcantara kloof gemaakt. Weer een totaal niet toeristisch deel van deze rivier, waar we echt alleen in de natuur zijn. Ondertussen snoepen we van bramen, wilde asperges etc, Corina wist het allemaal te vinden. Via een olijfboomgaard weer terug en toen door Corina weer teruggereden naar het beginpunt van de dag. Ondertussen vertelde ze nog van alles over de dorpjes in de buurt. We hebben genoten van deze dag!! Corina, bedankt!

Samen met mijn zoon van 10 jaar hebben wij op 4 augustus een informatieve én gezellige middagexcursie naar de zijkraters van de Etna en een grot gemaakt met Corina. We hebben beiden veel geleerd over de natuur en historie van deze omgeving. Complimenten hoe Corina met kinderen omgaat en weet te boeien met haar verhalen.
Kortom een zeer hartelijke en kundige gids met een persoonlijke benadering die absoluut aan te raden is!

Corina, bedankt voor de leuke middag en good luck!
Hermine en Boris

Via een beetje google-en op de site van Corina terecht gekomen, daar we een vakantie in Sicilië hadden geboekt en graag met gids de Etna wilden bezoeken. Vanuit mijn luie stoel al voor de vakantie een excursiedag met Corina geregeld. Alles kon en met alles hield ze rekening, daar houd ik van! Twee weken later was het zover. Om 09.00 uur werden we opgehaald door Corina. Heerlijk om door haar via een mooie route, met veel uitleg, naar de vulkaan te rijden. Onze kinderen (9 jaar en 11 jaar) kunnen wel eens mopperen (te warm, te ver, te hoog, moe, enz enz), maar Corina was fantastisch met de kids. Ze wist precies de juiste dingen te doen en zeggen om ze te enthousiasmeren! We hebben een schitterende wandeling gehad op de Etna en ontzettend veel geleerd. Na de Etna zijn we heerlijk wezen lunchen (lekkerste pasta ever!) en daarna konden we geen boe of bah meer zeggen. Al met al een super dag!

Op vrijdag 26 juni 2015 hebben we met ons gezin (2 dochters van 15 en 17) een bijzonder mooie dagexcursie gehad. De Nederlandse uitleg zorgt ervoor dat ook de kinderen alles direct duidelijk is. We hebben een duizenden jaar oude kastanjeboom gezien, op de Etna gewandeld met veel uitleg, een typisch Siciliaanse lunch genoten (dat zou je iedere dag wel willen eten) en een bezoek aan de Alcantara met bijbehorende wandeling door allerlei vruchtengaarden.
kortom: ga je naar Sicilië, boek dan een dag met Corina. Door haar wordt alles in 1 dag veel duidelijk.

Corina bedankt. Ook van het etentje met je man en zoon bij een Siciliaans Pizzarestaurant ( met hele avond uitzicht op de Etna) hebben wij erg genoten.

Op 23 mei zijn wij met Corina op excursie geweest. Vanwege rugklachten is het belangrijk dat tempo en afstand van wandelen worden afgestemd op de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Corina heeft dat prima gedaan. We kwamen met de trein uit Catania op Giarre Riposto aan (goed te doen, vanuit nederland online te bestellen). Daar stond ze ons al op te wachten. Doordat tempo en afstand goed op de mogelijkheden waren afgestemd, hebben we juist heel veel gezien en kunnen doen. Ook de lunch was voortreffelijk. Corina wist veel te vertellen en de tijd vloog om. Uiteindelijk nog net tijd voor een lekker ijsje voordat trein weer vertrok richting Catania.
Corina, nogmaals heel erg bedankt voor de gezellige en mooie dag.

Harriet en Peter Pottjewijd

We hebben een fantastische dag beleefd rond de Etna en de Alcantararivier, dankzij Corina, die met veel passie en recht vanuit het hart ons de streek heeft laten verkennen. Dank zij haar kennis van fauna en flora hebben we ook heel veel bijgeleerd, alle vragen in het algemeen over Sicilië werden ook beantwoord, een supervriendelijke en grappige madam, kortom, een MUST om haar te boeken, je krijgt zeker waar voor je geld al was het maar voor de lekkere zelfgemaakte drankjes en cake ;)
Dank u Corina voor de superfijne dag!!

In de meivakantie zijn we met Corina een hele dag op stap geweest. We hebben ervan genoten, het was de leukste dag van de vakantie, mede dankzij het prachtige weer. In de ochtend hebben we een wandeling langs de lagere kraters van de Etna gemaakt, waarbij Corina veel wist te vertellen over de gesteenten en begroeiing; we hebben heerlijk gegeten in een typisch Siciliaans restaurant en daarna weer een prachtige wandeling in een natuurpark in de omgeving. Het waren speciale plekken die je niet leert kennen uit de reisgidsen en die absoluut niet toeristisch waren. Naast haar uitgebreide kennis van de natuur en cultuur, waar ze heel mooi over kan vertellen, is Corina ook een hele leuke en gezellige gids, waardoor de dag veel te snel voorbij was. Lieneke, Sieb en Okke

Een fantastische dag mogen beleven met jou, Corina. Wandelen op de Etna, een ware belevenis. Je weet veel te vertellen over de vulkaan en haar omgeving. Je laat bijzondere plekjes zien (en beleven) waar je als toerist niet zomaar komt, daarbij weet je veel over de natuur te vertellen en het leven op SicilIië. Zo heb ik door kraters gelopen en een lava-grot bekeken, de prachtige natuur en sneeuw op de Etna mogen zien, heerlijk Siciliaans gegeten in een trattoria (waarin ook de locals eten/komen) en bijzondere plekken gezien (en ervaren) bij de Alcantara-rivier en haar omgeving. Al met al een onvergetelijke dag dat mijn reis compleet maakte, in mijn eerste kennismaking van/op Sicilië, mede door de warme persoonlijkheid en expertise van jou. Nogmaals mijn persoonlijke dank!

Arrivederci. GERRIE.

Via mijn deelname aan de Opsiciliecard heb ik op 10 juli 2014 een excursiedag mogen verzorgen voor de winnaars van de door Opsiciliecard uitgeschreven fotowedstrijd, Johan en Laura, klik op de link hieronder om het verhaal op hun blog over deze dag te lezen:

http://onsicilycard.com/gastenblog/2014/07/12/een-geweldige-dag-met-corina-schalkwijk-de-etna-alcantara-en-ezeltjes/

—-

Op 26/06/2014 schrijft Josephine Moons:

“Dank voor de verrassingstour en alle heerlijkheden die je me hebt laten proeven! Je enthousiasme was hartverwarmend J “

Ik kan Corina van harte aanbevelen als culturele ambassadeur en gids. Ze weet alles van Sicilië en spreekt haar talen. Heb je ’n wens of vraag, geen probleem, Corina regelt ‘t! Zoals voor mij die kapper die ik zocht 😉 Corina neemt je graag mee op stap en laat je kennismaken met al het moois wat Sicilië te bieden heeft. ’n Aanrader! “ Josephine Moons, Amsterdam, fullmoonwalk.nl

07/05/2013 at 08:57 Christien van Beurden says:

Wat hebben we genoten van de trip op Sicilie, Corina.
En wat was alles fijn op ons toegespitst!
Het is beslist de beste dag geweest van onze cruiseweek!
We wensen jou en je gezin alle goeds en veel succes bij jullie interessante werk.
Nogmaals heel veel dank!
groet ook je man en broer hartelijk van ons,en misschien tot ziens!
familie van Beurden

10/05/2013 at 10:53 Ralph Susanne en Thijmen says:

We hebben genoten van de Etna, rivier en heerlijk eten. Het was werkelijk een topdag!
Ook onze zoon vond het geweldig. Jouw uitleg en enthousiasme was top. Groeten voor je man, zoon en familie en tot ziens! Ralph Susanne en Thijmen

Naar aanleiding van een aan gasten gestuurde kerstwens kreeg ik de volgende mail (december 2013):

Lieve Corina,

Hartelijk dank voor je lieve kerst-nieuwjaarswens. Graag sluit ik me aan bij die bijzondere woorden. Ik hoop dat jullie komende jaar een liefdevol en succesvol zal zijn, daar op dat mooie Sicilie. Nog vaak denk ik terug aan onze mooie en veelzijdige trip over het eiland en eigenlijk zou ik er nog heel graag eens terug komen maar dat zit er denk ik helaas niet in.Ik hoop dat jullie bedrijf groeit en bloeit en dat het in alle opzichten goed gaat met jullie.Mocht ik ooit nog eens plannen hebben om Sicilie nog uitgebreider te bezoeken, dan neem ik heel graag weer contact met je op! Het ga jullie goed, en nogmaals dank voor de geweldige dag die we dankzij jullie doorgebracht hebben op dat mooie eiland. (en natuurlijk veel te kort!) lieve groeten van Christien van Beurden en familie.

Op 13/03/2011 om 22.49 schrijven Henk & Cora Keller van groenecampingindepolder.nl:

We hebben genoten in het prachtige appartement van de het vissersechtpaar Saro en Nerina. De lunch was heerlijk met zwaardvis die Saro ‘s nachts had gevangen, verser kan niet. ‘s Morgens ontbijt in de zon op het balkon met uitzicht op zee, geweldig doen.
Henk en Cora Keller.

44 Responses to Gastenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *