Blog

Een nieuwe start!

Vandaag wil ik proberen een oude gewoonte op te pakken. Ooit begon ik over Sicilie te schrijven als Stuiterbalinsicily.weblog en daarna werd ik reiscorrespondent voor Volkskrantreizen als Corina Sicily. Deze blogs zijn helaas beide opgeheven, maar afgelopen weekend kreeg ik heimwee naar mijn blog, en bedacht dat ik een nieuwe zou kunnen starten. Op mijn eigen site zou fantastisch zijn, want zo heeft iedereen die dat wil, alle informatie bij elkaar. Een nieuwe start!

Mijn rustpunt

Als we naar Casa Oleon gaan, vind ik het heerlijk om daar in de omgeving rond te struinen op zoek naar rust maar vooral naar eetbare dingen. Dat kunnen wilde asperges zijn, wilde venkel of allerhande andere wilde groenten. Ik pluk wat rijpe moerbeien bij de boom van de buurman en geniet, geniet van de stilte, of beter gezegd van de geluiden van de natuur, het gekwetter van de vogels, het ruisen van de wind, het geritsel van de hagedissen die voor me wegschieten. Op eentje na, we blijven elkaar een tijdje aankijken, heel intens, en na een poosje vervolgt ieder zijn eigen weg weer. Ik geniet van de intense kleur van de bloemen, het geel, paars, wit, groen en rood en het heldere blauw van de lucht. Ik bedenk me voor de zoveelste keer dat ik het heerlijk vind om in Sicilie te wonen, dat de zeventien jaar hier voor diepe wortels hebben gezorgd, misschien wel diepere wortels als in 30 jaar Nederland. Is dat raar? Wellicht wel, maar ik geloof dat het de waarheid is!

One Response to Blog

 1. Pimm Mürer says:

  Hallo Corina,
  We zijn weer in Den Haag met matig weer (wel lekker in mijn eigen bed). Ik wou je nog heel hartelijk bedanken voor de geweldige dagen met jou en de mooie verhalen en legendes. Dat heeft een heel extra tintje gegeven en ik heb, geloof ik, alle legendes alweer doorverteld.
  Heb Joris verteld, dat hij je nu eens moest ontmoeten. Hij was overigens boos over de hotelperikelen en vond dat ik hem gelijk had moeten bellen, zodat hij de baas hierover kon benaderen. Maar ja, dat is achteraf en we hebben het toch heerlijk gehad.
  Zodra ik zelf weer eens een leuke legende over iets hoor, zal ik je zeker hierover mailen.
  Nogmaals hartelijk dank en tot schrijvens. Grote knuffel van Pimm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *